Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Remedii Homeopate Utile in Traumatisme

Iarna este anotimpul in care se produc frecvent cazaturi, lovituri care se pot finaliza cu entorse, fracturi sau simple contuzii. Dar si in celelate anotimpuri putem avea nevoie de homeopatie pentru a trata traumatisme minore aparute in diferite accidente casnice, la sport sau la joaca .

In functie de simptomatologia prezenta, exista mai multe remedii care pot fi prescrise, urmatoarele fiind prezentate strict cu titlu de exemplificare. Insist in a preciza ca automedicatia este periculoasa in orice tratament medical si trebuie evitata.

Exemple de remedii homeopate ce pot ajuta in traumatisme:

Arnica
Este cel mai cunoscut si mai folosit remediu homeopat. Foarte eficient in orice fel de traumatism soldat cu invinetirea si umflarea locului afectat. Poate fi util si dupa o suprasolicitare fizica, cand apare o senzatie de oboseala si durere locala sau generala.

Hypericum
Este util in lovituri la nivelul zonelor foarte intens inervate cum ar fi degetele, coccisul (cazaturile in fund), ochiul. Durerea este foarte intensa, iar prezenta furnicaturilor, amortelilor, reprezinta o indicatie suplimentara pentru acest remediu, sugerand o implicare a fibrelor nervoase.

Bryonia
Entorse, luxatii cu marirea de volum a articulatiei afectate, agravare la cea mai mica miscare, persoana afectata fiind foarte iritabila si cu sete foarte mare de lichide pe care le bea cu inghitituri mari.

Rhus Toxicodendron
Entorse insotite de redoare (senzatie de anchilozare), cu durere la mobilizarea initiala dar care se amelioreaza pe masura ce se continua miscarea. Sechele dupa traumatisme mai vechi cu ameliorare la caldura si masaj si agravare la vreme umeda si rece. Dureri care apar la nivelul coloanei lombare sau umar dupa ridicarea de greutati care a dus la suprasolicitarea zonei respective.

Ruta
Afectarea tendoanelor, ligamentelor, periostului, in special la cot (epicondilita laterala sau cotul tenismenului), la incheietura mainii, respectiv in zonele unde osul se gaseste mai la suprafata, in imediata vecinatate a pielii.

Symphytum
Util in lovituri la nivelul osului si in fracturi pentru a ajuta formarea calusului si vindecarea osului dar util si in lovituri la nivelul globului ocular (minge de tenis, bulgare de zapada)

Calcarea Phosphorica
Este utila in fracturi vechi, care se consolideaza greu sau traumatisme care afecteaza oasele, cu senzatie de raceala si amorteala care se amelioreaza la caldura. Muschii din zona pot sa fie contractati si durerosi.

Ledum
Util in lovituri care se soldeaza cu edem si senzatie de rece care se amelioreaza la aplicatii reci. Entorse de glezna si de genunchi, lovituri in zona nasului si a ochilor cand se umfla foarte mult zona si devine foarte dureroasa.

Bellis Perennis
Util in traumatisme la nivelul tesuturilor moi cum ar fi sanul (remediul numarul unu in cancerul de san care apare dupa un traumatism la acest nivel), interventii chirurgicale la nivelul abdomenului (orice interventie chirurgicala este echivalenta cu un traumatism), post-partum pentru oprirea sangerarii la femeile care au nascut

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei